Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Blomsterløg

Med vores blomsterløg får du de smukkeste blomster og farver i din have. Vi har tulipaner, påskeliljer, dahliaer og andre populære varianter i vores sortiment. For en fortryllende have, plant disse muntre forårs- og sommerblomster! Alle blomsterløg kommer med vækst- og blomstringsgaranti.

 
Filtrer

Bliv inspireret af vores enorme sortiment af de bedste blomsterløg, vi har at tilbyde

Vi har et stort udvalg af blomsterløg, der alle er velegnede til dyrkning i din have eller i potter. Der findes forskellige typer blomsterløg:

Løgtypen (de såkaldte ægte pærer) med en knopp / næse dækket af skalaer og beskyttet af et tyndt lag hud tunika, disse inkluderer tulipaner, hyacinter, Narcissi, iris og Alliums.

Den anden type er de kødfulde blade med hudblomsterløg såsom liljer og fritillærer.

Teknisk set er de andre grupper inden for denne blomsterløgkategori slet ikke blomsterløg; de er faktisk knolde som Gladioli og Crocus. De ligner blomsterløg, men uden skalaer eller blade. Disse er faktisk underjordiske stilke fyldt med mad. Eller de er knolde som georginer og begoniaer, der er vandrette stængler, hvorfra både rødder og blade vokser.

I alle tilfælde er formålet det samme, det gør det muligt for blomsterløgene at overleve ugunstige vækstbetingelser såsom kulde til forårblomstrende løg som tulipaner og krokus og tørre perioder for sommerblomstrende løg som freesias og georginer.

Når forholdene forbedres, vil disse blomsterløg hurtigt vokse og blomstre sprudlende ved hjælp af deres opbevarede madforsyning.

Derfor giver blomsterløg, knolde og jordstængler en sådan belønning om foråret; de er nemme at plante og er altid den første indikation på, at foråret er lige rundt om hjørnet!

Sådan plejer du blomsterløg

Løg plantes bedst i fuld sol. Nogle tåler delvis skygge. Der er visse forårsblomstrende løg, der elsker skyggen, såsom Convallaria og Leucojum. Du kan dyrke næsten alle løg i containere, gryder eller vindueskasser. pærer vil trives i godt drænet jord. Der er få løg, der tåler våde jordarter, men den japanske iris og arumlily gør det.

De bedste forårsblomstrende løg til containere er påskelilje blomsterløg, tulipan blomsterløg, hyacint blomsterløg og krokus. Brug bare en god potteblanding og plant løg tættere på hinanden, hvis du ikke rører hinanden. Inden du planter, skal du altid grave i kompost, tørv eller godt rådnet organisk materiale. I haver, hvor der er jord og dårlig dræning, skal du bedst plante i hævede senge. Sand tilsat til plantehullet forbedrer dræningen.

Generel dybde til plantning af pærer er at plante dem i en dybde, der er dobbelt så høj som pæren. Fjern blomstrede blomster, når de ser ud, i blomstringsperioder, dette vil hjælpe med at fremme ny og busket vækst gennem hele vækstsæsonen.

Efter blomstringen skal løvet dø ned naturligt. At gøre dette føder energi til pæren til blomstring i næste sæson. Hvis du på forhånd ved, hvilke løg der skal løftes, er det bedre at plante dem i potter, så gør livet lettere. Lad pærerne tørre af, før de opbevares. Opbevar pærerne i en netpose eller en frøbakke og placer dem i et uopvarmet rum med fugt, dvs. garage. Husk, at ikke alle pærer skal løftes, nogle kan efterlades i jorden for at dukke op igen de næste par årstider, eller indtil de bliver overfyldte og det er tid til at dele sig.
Efteråret er et godt tidspunkt at begynde at planlægge din forårshave. Med omhyggelig planlægning kan du få løg til at blomstre fra forår til slutningen af sommeren og om efteråret.

Pære dækker løst alle pærer og inkluderer knolde, knolde og jordstængler.

  • Pærer består af lag af kødfulde skalaer.
  • Knolde er solidt kød og ser engang ud som træagtige. Efterhånden som dette vokser, forsvinder det, når andre blærer dannes.
  • Knolde er fortykkede skud, ligesom Begonia og kartofler.
  • Rhizomes er kødfulde krybende stængler, der producerer blomsterpikes. Ligesom Bearded Iris.

Gød i februar med en organisk gødning oven på jorden og lad det regne i jorden. I begyndelsen af april skal du anvende en topdressing af en sammensat gødning, såsom NPK 12-10-18, dette hjælper med at fremme grøn vækst til dine planter såvel som en vækst af dine nye pærer nedenunder.

På efteråret påføres et lavt antal N-gødninger, såsom en organisk gødning, da planterne går ind i deres hviletid.

Alle pærer vil drage fordel af et lag barkflis om vinteren eller sommeren. Om vinteren beskytter den mod frostskader, og om sommeren holder det dem kølige og forhindrer dem i at riste i jorden og miste deres evne til at blomstre.

Snegle og snegle elsker bare det nye unge løv, der vises om foråret, så påfør anti-sneglepiller fra slutningen af februar og fremefter for at hjælpe med at beskytte. Husk om foråret, vanding tager sig af sig selv af natur, men det kan være nødvendigt at give ekstra vand afhængigt af vejret.

Sådan naturaliserer du forårsløg i din græsplæne

Lys op kedelige græsplæner med et vidunderligt, naturligt udseende stænk af farve, der vil efterligne naturen. Sådan gør du: løft græsplænen forskellige steder og så en blanding af krokus, snedråber, muscari og fritillaries nedenunder og plant dem nøjagtigt, hvor de er landet, og udskift græsplænen ved at trykke den fast tilbage oven på pærerne.

Hvis du beslutter dig for at bruge Crocus, ser disse generelt bedst ud i drift, og en blanding af sorter kan skabe en slående effekt. Husk, at disse løg skal stå uforstyrret i årevis, så den indledende plantning skal være godt anbragt.

Lad planter dø ned efter blomstring, før de klipper over plænen, eller plant dem endnu bedre i områder med groft græs, der ikke regelmæssigt klippes. Oktober og november er sandsynligvis de bedste tidspunkter for at plante løg i din græsplæne, da de vil etablere sig i vintermånederne.

Sådan plantes løg i containere

Plante Narcissi - Påskeliljer - Hyacinter - Tulipaner i planter med mindst 17 cm bredde, plant dem halvvejs ned i planterne i normal pottekompost blandet med 1/3 sand til dræning, fyld op med blandingen og tryk fast ned og vand den planter. Anbring planterne udenfor i en kasse, læg et tykt lag gamle aviser i bunden, placer planterne ovenpå og fyld kassen med tørv, pas på, at et tykt lag tørv hviler oven på planterne og kontroller fugt regelmæssigt.
Til indendørs blomstring skal du tage planterne indendørs, når blomsterknoppen (et tykt afsnit i den nye spire er synligt) og langt over pærehalsen. Bring plantagerne i fuldt dagslys og tvang dem til at blomstre ved stuetemperatur, spray regelmæssigt med lunkent vand.

Når du bruger tørv til at fylde kassen med planterne, er det så meget nemmere at kontrollere pærernes vækst.

Køb sikkert på Plantazon

At købe planter online er sikkert og nemt hos Plantazon. Online havecenter for munter have sjov. Nem bestilling af alle planter og hurtig levering. Betal let og ikke gode penge tilbage. Stort udvalg af premium lager i huset at vælge imellem.

Med alle vores planter får du vokse og blomstre forsikring, hvis du ikke er tilfreds får du nye eller dine penge tilbage. Du kan bestille uden bekymring. Vi har den bedste kvalitet. Du kan også befrugte dine planter med ekstra lækker plantemad.

Andre populære planter, du måske kan lide, er Bonsai-træer og blomsterløg. Se også vores have Stauder og buske.
Vi har også et stort udvalg af kageplanter for en vidunderlig grøn stemning i dit interiør.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®