Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Amaryllis

Amaryllis eller Hippeastrum er en af de mest givende blomsterløg til indendørs dyrkning. Kæmpe blomster på 6 til 8 uger og mange forskellige sorter at vælge imellem, og de er fejlsikre.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 100

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 100

Stigende orden

Amaryllis producerer store flamboyante blomster på stærke stilke inden for uger efter plantning

Det rigtige navn for Amaryllis er faktisk Hippeastrum, de sælges ganske ofte fejlagtigt som amaryllis, men bør ikke forveksles med den sande (have) Amaryllis Bella Donna. Hippeastrum er mindre hårdfør og bruges mest til indendørs dyrkning. De stammer fra Sydamerikas tropiske regioner. De er fremragende potteplanter og giver spektakulære blomstereffekter. Amaryllis-pærer er en af de nemmeste pærer, der kan blomstre. Vi tilbyder mange smukke sorter, herunder forskellige nuancer af rød, hvid og lyserød. Hvis en amaryllis plejes ordentligt, kan de producere blomster i op til 75 år. Vores Amaryllis-pærer er af de bedste pærer, Holland har at tilbyde.

Sådan plejer du Hippeastrum Amaryllis

En god Hippeastrum, tidligere kendt som Amaryllis, kommer med kødfulde rødder, de mister ikke deres rødder som almindelige blomsterløg, de bruger rødderne til at skabe nye hvide rødder i spiringsperioden efter plantning. Så pas på ikke at beskadige rødderne under pæren. Vi leverer kun rodede pærer!

Plant pæren i den rigtige plantepotte, f.eks. Plantes en 26 - 28 cm omkredspære bedst i en 17 cm bred planter, en 24-26 cm pære i en 13-15 cm planter. Plant pæren sådan, at 2/3 af pæren er i gryden og 1/3 over. Brug normal pottekompost eller kokosfibre som leveret med vores sæt, og bland dette med 1/3 groft sand til dræning (rødderne kan ikke lide at være vand logget ind i potten). Vand godt og placer planterne på et varmt sted i normalt dagslys. Vand ikke igen, før blomsterknoppen er langt over pærens hals. Fra det øjeblik kan du give vand med jævne mellemrum.

Hvis du kan lide at holde pæren, efter at blomsterne er væk, skal du gøre som følger: Lad stilken være på, men fjern eventuelle frøbælg, gød pæren regelmæssigt med en opløselig gødning. Behandl det som en normal husplante, og hold den i fuldt dagslys. Fra midten af maj og fremefter kan du transplantere rodkuglen til et udvendigt, solrigt og halvskyggeligt sted i et plantehul fyldt med pottekompost. Omkring slutningen af oktober skal du tage pæren ud, rense den, men vær forsigtig med rødderne, de skal forblive intakte. Opbevar pæren i 8 uger et køligt og tørt sted. fra slutningen af december kan du starte cyklen igen som beskrevet ovenfor

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®