Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Germanica Iris

Iris Germanica også kaldet den skæggede iris. Dette skyldes det nederste blad af kronbladene, dette er 'skægget'. Med specielle store blomsterhoveder og et væld af farver er Irirs Geranica et sandt skue i sommerhaven hvert år.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

24 varer

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

24 varer

Stigende orden

Bearded Iris kender også Iris Germanica

Irisplanter er meget duftende og meget farverige, vi sender jordstængler direkte fra planteskolen for at få de bedste resultater.

Bearded Iris eller Iris germanica er en gruppe iriskulturer dyrket af stærke rodstængler. Bearded Irises er kendt for deres dekorative sølvgrå sværdlignende løv og spektakulære duftende blomster.

Tyske iriser har skæg af farvede hår langs midten af hvert fald. Tyske iriser kan lide en solrig beliggenhed i haven og alkalisk jord og trives næsten ved forsømmelse.

For at opnå de bedste resultater skal du plante skæggede iriser lige under overfladen, så toppen af rhizomet kun er udsat for solen.

Andre almindelige navne inkluderer almindeligt flag, tysk iris eller skægget tysk iris.

Hvordan man plejer Bearded Iris Germanica

Bearded Iris er ekstraordinære planter, de trives næsten ved forsømmelse og alligevel blomstrer med spektakulære blomster og dekorative blade. De er meget nemme at dyrke.

Sug rødderne inden plantning i 12 timer. Plant i en åben solrig position med god dræning. Plant knoldene kun ¾ ned, så toppen af pæren udsættes for jordens overflade. Dæk toppen let med rent sand. Hold dem godt vandede i de første to eller tre uger efter plantningen. Påfør organisk gødning i det tidlige forår. Blomstring kan tage en ekstra sæson, da de har brug for at blive afgjort. Hold dem godt vandede i de første 6-8 uger efter plantning. Blomstring kan tage en ekstra sæson, da de har brug for at blive afgjort.

Påfør organisk gødning og et tyndt lag kompost omkring bunden af planter hvert forår og igen, når blomsterne er væk. For at tilskynde til en anden blomstring skal du skære blomsterstænglerne tæt på jorden, efter at bladene er blevet gule.

Irisklumper kan vokse uforstyrret i årevis, og det er nødvendigt at opdele det, når enten klumperne bliver overfyldte, eller når kraften aftager og blomsterne bliver mindre. Opdel planterne (med en skarp kniv eller spade må du ikke knække eller rive dem) omkring hvert tredje år i det tidlige efterår og genplant straks. De klarer sig godt i grænser, men også langs en dam som en vandplante. (men ikke i vandet!)

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®