Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Lavendel

Lavendelplanter er en af de mest givende planter til din have, der producerer et hav af duftende lilla blomster. Plant lavendel i store grupper for den bedste effekt, vi tilbyder dem meget overkommelige.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

24 varer

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

24 varer

Stigende orden

Lavendel er en af de mest nyttige planter, du kan dyrke i din have

De smukke violette blomsterpikes kan tørres for at lave aromatiske arrangementer eller pot pourri. De har høj aroma og har store stærke farvede blomster. Vidste du, at lavendel kan bruges i aromaterapi til afslapning, og det er helbredende egenskaber eller simpelthen overlades til at vokse i haven, hvor det vil afvise skadedyr fra nærliggende buske og roser. Med disse lavendelplanter kan du nemt genskabe den franske Provence i din egen have! Plant lavendel i store grupper for at få de bedste resultater.

Fransk lavendel eller engelsk lavendel?

Lavendelplanter findes i forskellige sorter, vi har den franske sort Stoechas og 2 engelske sorter Munstead og Hidcote.

Sådan plejer du en lavendelhæk

Lavendel er en god hæk med en højde på op til 60 cm. Lav en skyttegrav på 30 cm dyb og 20 cm bred, fyld denne op med en blanding af pottekompost og groft sand. Plant lavendelplanterne med en afstand på 15 cm (7 planter på en meter). Giv lavendel i det tidlige forår en gødning med organiske gødningspiller og i maj og juli en sammensat gødning.

Vigtigt: så snart blomsterne falmer ned i en gråblå afskæring ned ad blomsterstængerne til lige under den første række løv (ovenfra og ned). Dette holder væksten sund og nyt træ nedenunder vil vokse. I slutningen af marts - begyndelsen af april trimmes hele hækken ned til 2/3 af dens højde (tag 1/3 af) dette vil stimulere væksten af ny blomsterskud på træet, der er dyrket i løbet af sommeren sidste år. Ved at gøre det får du flere blomster på en sund stærk hæk, der er godt formet.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®