Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

vedbend

Buddleja eller også kaldet sommerfuglebusk blomstrer meget rigt og som navnet antyder, er den populær hos sommerfugle, der formår at nå nektaren i de smalle enkelte blomster med deres lange tunge. Vi har flere typer buddleja i forskellige farver. Fra små varianter af buddleja, som også egner sig til krukker på en terrasse, til store sommerfuglebuske, der kan blive op til 3 meter høje.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

9 varer

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

9 varer

Stigende orden

Hedera kaldes almindeligvis vedbend

Ivy er en slægt af 12-15 arter af stedsegrønne klatrende eller jordkrypende træagtige planter i Araliaceae-familien, hjemmehørende i Europa, det nordvestlige Afrika og på tværs af det central-sydlige Asien øst. Slægtsnavnet kommer fra det latinske ord, der betyder vedbend og dyrkes primært som en klatrende vinstok eller efterfølgende jordplante og værdsættes for dets evne til at trives i skyggefulde steder. På jævn jord forbliver de krybende, men på egnede overflader til klatring, herunder træer og menneskeskabte strukturer, kan de klatre op til mindst 30 m over jorden.

Ivy planter er meget populære dyrket for deres stedsegrønne blade, der tiltrækker dyreliv og deres evne til at tilpasse sig mange miljøer. Bruges til belægning af hegn, gitter eller vægge. Eller som grunddæksel. Nogle mindrebladede sorter bruges ofte til topformer, hængende kurve eller stueplanter.

Arten adskiller sig detaljeret med hensyn til bladform og størrelse (især af de unge blade). Bladene kan være formet som hjerter, blæsere eller fuglefødder, eller de kan være krøllede eller den typiske vedbend, flettet form. Nogle er brogede, og det er ret almindeligt, at de tager et lilla skær om vinteren. De rige nektarblomster er grøn-gule og produceres om efteråret til den tidlige vinter.

Frugten / bærene er grønlig-sort eller mørk lilla, modne i slutningen af vinteren til midten af foråret. Frøene spredes af fugle, der spiser bærene. Hedera tåler en bred vifte af jord, men foretrækker rige ler. Hedera kan være aggressiv, når den først er etableret, men bunddæksler har sjældent brug for beskæring, undtagen hvis de bliver rodede. Ingen alvorlige problemer med insekter eller sygdomme.

Kultivarer inkluderer irsk vedbend (Hedera hibernica), persisk vedbend (Hedera colchica), engelsk vedbend (Hedera Helix).

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®