Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Stauder til skygge

Lavendelplanter er en af de mest givende planter til din have, der producerer et hav af duftende lilla blomster. Plant lavendel i store grupper for den bedste effekt, vi tilbyder dem meget overkommelige.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 154

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 154

Stigende orden

Skyggeelskende planter er meget vigtige for mange haver, da de kan bringe lys til mørkere områder i haven.

Tag for eksempel en broget Hosta, det strålende løv forbedrer det mørkere område i haven og lyser det op.

Vi har alle lidt skygge i haven, men dette skal ikke ses som et problem, da der er så mange skygge-tolerante planter til rådighed for at lysne selv de mørkeste områder.

Vi har sammensat en liste over nogle af de mest populære skyggeelskende planter, der hjælper dig på vej til en farverig have. Det er godt at bemærke, hvor længe området er i skyggen, når du vælger dine planter, nogle planter vokser i delvis skygge med kun et par timers sol hver dag, mens andre vokser i næsten total skygge.

Smuk skyggefuld have

Hvordan laver man en smuk skyggefuld have? Med stauder, selvfølgelig! Mange mennesker tror, at stauder ikke vokser i skyggen. Heldigvis er der mange eksempler på smukke skyggefulde haver for at bevise det modsatte. Rækken af stauder i skyggen er overraskende enorm.

En skyggefuld have er ikke nødvendigvis kedelig, i den kølige skygge vokser de smukkeste planter til skygge. De kan være mindre spektakulære, men ikke mindre smukke. Vi taler om skygge, når der om sommeren er mindre end tre timer om dagen med direkte sollys eller over en lang periode skinner filtreret lys på planten. Det er ikke svært at opnå en vellykket plantage i en skyggefuld have. Det er vigtigt at overveje mængden af skygge. I miljøet med svagt lys i løvfældende træer og buske eller foran en mur er der overraskende et stort udvalg af skyggeplanter, der kan vokse.

Pleje af skyggeplanter

Skygge er normalt ikke det største problem for skyggeplanter, det er for det meste tør jord under træer eller vægge mod nord. Hvis lyset er lavt, og der næsten ikke er vand, dør de fleste skyggeplanter. Giv dem mere vand i tørre perioder. Du hjælper dem også ved at dække dem med døde blade, så vandet bevares bedre i jorden. Spred hvert år et lag kompost, flis eller bark mellem skyggeplanterne. Dette producerer lidt mere humus i jorden. Humus fungerer som en svamp og holder vand bedre.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®