Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Lillies

Filtrer

Liljeløg er ideelle til indendørs blomsterarrangementer

Hurtig levering liljer - fed og smuk, ingen have er komplet uden mindst en storslået lilje. Liljer fås i en lang række fantastiske farver og former, og mange er vidunderligt duftende. Liljeløg kan dyrkes i grænser, mellem buske eller i terrassebeholdere.

Plant et par forskellige liljesorter til friske afskårne blomster hele sommeren. Asiatiske liljer er de første liljer i sæsonen, der blomstrer efterfulgt af tyrkerhætterliljer, Aurelianliljer og tigerliljer, der blomstrer midt på sommeren og orientalske liljer blomstrer i slutningen af sommeren. Plant dine Lily-løg, så snart du får dem.

Liljer er meget nemme at dyrke, så længe de har god dræning, tilsæt nogle småsten i bunden af potter og grus til jorden, hvis du planter liljer i jorden. Plant liljepærerne med den spidse spids af pæren pegende opad i en dybde på ca. 3 gange størrelsen af pæren dybt.

Sådan plantes liljeløg i din have

det er vigtigt at tage Lilies eventuelle højde i betragtning, når du planter dem. Hvis de er af stor sort, har de muligvis brug for et beskyttet sted med god vindbeskyttelse. De vil vokse godt i de fleste jordtyper, men dræning er meget vigtigt. Hvis du ikke har god dræning, er det bedst at plante dem på en skråning, i en hævet seng eller i containere.

De kan lide sol til halvskygge. Plant først dine liljeløg, så snart du får dem. Fjern alt ukrudt fra plantestedet. Forbered plantningsområdet ved hjælp af en fast murske, grave jorden op til en dybde på 3 gange bredden af pæren, og placer dem mindst 2 gange bredden dybt. Placer pærerne med rodfoden nedad (den mindste del op afdelingerne) i jorden og tryk dem fast, dæk pærerne med den fjernede matjord og dæk med et lag barkflis. Vand godt efter plantning og marker stedet. Hold øje med de nye fremspringende stængler og støtt dem om nødvendigt med bambusrør.

Kontroller regelmæssigt for røde lilje biller voksne biller, og deres larver kan helt fortære en hel lilje plante på meget kort tid. Undersøg dine nye pærer for tegn på larver, før du planter dem, og fjern larverne i hånden. Brug frisk kompost til at genplante liljer, og bortskaf kompost, hvis du har haft tidligere angreb. Kemikalier kan også købes i havecentre, hvis alt andet fejler.

Sådan plantes lilje blomsterløg i planter

Brug en stor planter, helst en gryde på ca. 20 cm. og over endnu bedre. Sæt nogle småsten i bunden for at sikre bedre dræning. Plant liljeløgene halvvejs ned i potten i en jordblanding af lerjord + groft sand + kompost. Fyld op med jordblandingen, og tryk den godt ned, tilsæt organisk gødning oven på jorden og vandbrønden. Anbring planterne på en solrig til halvskyggelig placering. Så snart skuddene vises, skal du muligvis stikke dem for at give en vis vindbeskyttelse.

Hold øje med den røde liljebille, da den kan fortære planter i løbet af få dage, fjerne dem i hånden, heldigvis er de nemme at fange, deres grub klækkes under bladene og spiser plantens blade.

Efter blomstring kan du plante den komplette rodkugle i grænsen på en solrig til halvskyggelig placering, pas på, at plantningshullet er stort nok til at tage rodkuglen. De vises igen som grænseliljer næste sæson.

Til potteplantning skal du bruge Asiatic Lily-sorterne og nogle af de orientalske sorter som Mr. Sam og Muscadet.

Asiatiske liljer blomstrer på meget stærke stængler, der sjældent har behov for stakning

Hardy Asiatic Lilies er de første liljer i sæsonen, der blomstrer, de hører til slægten Lilium fra kødfulde løg.

Liljer findes i en bred vifte af farver og størrelser og er velegnede til plantning i haver eller containere.

Asiatiske liljefrugter er ikke krævende omkring jorden, så længe den løber frit. Plant liljer i grupper for at få de bedste resultater. Beskyt dine liljer med et tykt lag barkflis for at hjælpe jorden med at bevare fugt i tørt vejr og for at holde jorden kølig. Foder liljer hver uge med tomatgødning.

Lad lilje stængler dø tilbage naturligt, dette vil hjælpe pæren til at vokse sig større og stærkere til næste år. Liljeløg skal graves op og deles hvert 3. eller 4. år.

Aurelian Lilies producerer smukke store trompetformede blomster med lange buede stammer

Deres duft er så stærk, om aftenen vil hele haven blive fyldt med deres søde duft.

Aurelian Lilies stammer hovedsageligt fra hybridisering med den gamle Lilium Regale, som er i kultur i mange århundreder og kommer fra bakkeskråningerne i Sichuan China. Hybriderne har de samme egenskaber som den gamle Regale Lily, de vokser høje (100-125 cm) er duftende og fuldstændig hårde.

Trompetlilje blomsterløg er gode til grænsen i kombination med flerårige planter som Nepeta som underskov

Vi leverer mange forskellige lilje blomsterløg.

Martagon Lilies også kendt som Turks cap lilies

De stammer fra bakkerne og skråningerne af de tyrkiske bjerge, hvor de kan ses vokse under fyrretræer i humusrig alkalisk til neutral fugtig jord. På grund af kunstvandingsprojekter har mange af Martagon-liljerne i naturen mistet deres levested.

Plant tMartagon Lilies på et halvt skyggefuldt sted under træer eller mellem buske, de ser godt ud ved kanten af en dam. Vi har dejlige Martagon lilje blomsterløg og hybrider til salg.

Mange andre liliesorter er kortvarige, men ikke denne ene Martagon Lilies overlever dem alle, de selvfrø og spreder sig gennem årene og danner store tæpper. Når plantede Martagon Lilies har brug for lidt tid til at udvikle rødder, kan de ikke lide at blive forstyrret.

Oriental Lily pærer er fantastisk værdi, da de vil vare i årevis

Orientalske liljer er gode til dyrkning i containere eller i grænser, de blandes godt med flerårige planter og er helt hårde, de vokser let igen næste år.

Orientalske liljer er ofte duftende, og deres blomster har en smuk form med kantede og ofte flekkede kronblade. Den smukke duft af orientalske liljer vil forbedre din have, især om aftenen. Plant orientalske liljer med dine flerårige planter, og behandl dem som en flerårig, da de igen vises over årstiderne.

Orientalske liljer er helt hårde.

Potliljer er ideelle til en kompakt kant og potter og kar

Disse fine liljer er hybrider valgt til deres dværgvækst. De vil bringe skønheden ved lilje blomsterløg til alle haver og endda balkoner. Løgene er hårdføre og kan efterlades i jorden, hvor de vil vokse igen næste sæson og blomstre imod. T

hej kommer i stærke farver og er meget dekorative.

Plant tigerliljer i din grænse for maksimal effekt

Tigerliljer eller Lilium tigrinum-arter, der oprindeligt blomstrede med orange rød, brun plettet og hvælvede kronblade som en tyrkisk capslilje. De nye Tiger Lilies-stammer er dog hybrider med nye farver og større blomster.

Tigerliljer er en reel tilføjelse til sortimentet, alle meget hårdføre med stærke stængler.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®