Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Dahlia

Dahlia er en af de mest undervurderede løg/knolde. Der er mange forskellige sorter såsom kaktus dahliaer, dekorative dahliaer og pompon dahliaer. Der er stor variation i størrelser og farver, og de blomstrer alle i månedsvis. Der er altid en Dahlia, der vil falde i din smag, da vi har så mange forskellige georginer at vælge imellem!

Filtrer

Blændende dahlia er usædvanlig smuk

Dahliaer - Enestående både i haven og som afskårne blomster!

Dahliaer er fantastiske, de er lette at dyrke og blomstrer i lang tid i sensommeren

Deres vidunderlige former og farver gør dem fremragende både i haven og til brug som afskårne blomster.

Dahlia planter stammer fra Mexico, faktisk er Dahlia den nationale blomst i Mexico. Den første Dahlia endte ved en fejltagelse i Holland i 1872. Der er mange forskellige arter af Dahlia-planter dyrket som haveplanter.

De fleste georginer, der i øjeblikket er tilgængelige, er hybrider afledt af vilde arter. Vi leverer Dahlia knolde af høj kvalitet.

Sådan plantes og plejes georginer

Dahlia knolde kan lide at blive plantet på en solrig placering i en let, godt drænet jord. Du kan give georginerne en kickstart ved at spire dem i en kasse.

Hvordan man gør dette; fyld kassen med et tykt bundlag af groft sand og pottekompost. Placer knoldene på dette lag, og dæk knoldene med den samme blanding, den gamle knoglestamme skal lige toppe over jordblandingen. Hold det fugtigt og moderat varmt i dagslys (glasplade over kasse i dagslys på en solrig placering). Når planten har udviklet spirer med en længde på 5-8 cm, skal du fjerne glaspladen og lade dem hærde i et par dage. Herefter transplanterer du knoldene ind i grænsen. Dress med organisk gødning på toppen og rundt om planten. Ved at gøre det får du et forspring på nogle uger, da du kan slå de sene natfroste, som kan hæmme knoldene, der er plantet i grænsen uden at spire.

Du kan også plante direkte i grænsen; når som helst efter april skal du give planterne i frostudsatte områder en barkflis over toppen, så de er beskyttet. Plant dem, så den gamle stilk er lige under overfladen i godt forberedt løsnet jord. Giv noget organisk gødning ovenpå.

Bemærk, at dekorative georginer med kaktus og kugle kan vokse ret store, så husk dette, når du planter. Top Mix og Dahlia Nova sorter forbliver dværg (30-40 cm) og er velegnede til potter og planter.

Fjern gamle blomsterhoveder, og hvis planter bliver leggy, vil en hård trim genoprette størrelse - form og blomstring. Gød georgier med en sammensat gødning i begyndelsen af juni og slutningen af juli. Brug en 12% nitrogen 10% fosfor og 18% Potasium (12-10-18) forbindelse eller noget lignende.

Sådan plantes georginer i planter

Dahliaer er vidunderlige kantplanter, der findes i enhver form og størrelse, man kan forestille sig. En række sorter er også gode til dyrkning i store dekorative planter, der forbedrer din gårdhave eller terrassebord. Følgende sorter er gode til planter: Topmix Dahlia-sorter, og nogle af de anemoner, der blomstrer Dahlia-typer, og nogle af de dværgvoksende dekorative Dahlia-typer.

Plant dem halvvejs ned i planterne i en god blanding af pottekompost med 1/3 sand for bedre dræning. Anbring planterne solrigt og hold den fugtig hele tiden. Gød med noget organisk gødning oven på jorden. Plant dem omkring slutningen af april og begyndelsen af maj. Fjern gamle blomsterknopper regelmæssigt for at tilskynde flere blomster til at vokse, trim planten ned til 1/3 i løbet af sæsonen, hvis de bliver leggy.

De er ikke vinterharde, så de skal løftes og opbevares efter de første vinterfrost. Lad dem tørre helt ud, støv overskydende jord af, pakk dem ind i avisen og opbevar dem på et køligt, tørt frostfrit sted indtil næste forår.

Løft knolde om vinteren

I nogle områder har Dahlia-knolde overlevet de nylige milde vintre udenfor, dog ingen skade ved at løfte hvert år.

Sådan gør du: Grav dahlia-løgene op, efter at den første frost har dræbt det meste af løvet

Brug sekatører til at skære dahlia-stængler ned til et par centimeter fra jordoverfladen og kompostere bladene. Grav rundt om dahlia-klumpen, og løft knoldene med en gaffel, og pas på ikke at beskadige dem med pigge. Ryst så meget jord som muligt. Skyl jorden, og sæt knoldene på hovedet for at tørre.

Læg knoldene i en kasse, gryde eller bakke og dæk dem med tør kompost. Opbevar dem et frostfrit sted, f.eks. I drivhuset eller et tørt skur eller kælder.

Tip: Hvis dine georginer er på et varmt, beskyttet sted i grænsen, og du ikke vil løfte dem, skal du tilføje et tykt lag barkflis for ekstra isolering om vinteren.

Cactus Dahlias er en af de mest populære typer af Dahlia

De har dobbeltblomster og kvældede kronbladskanter, der giver dem et attraktivt spiky udseende.

Halvkaktus Dahliaer har bredere kronblade end kaktusblomstrede sorter, deres kronblade kvæles kun halvvejs. Cactus Dahlias producerer stærke, langvarige blomster, der er perfekte til skæring. Plant Dahlia-knolde i godt drænet jord og i fuld sol for at opnå de bedste resultater.

Dekorative Dahlia knolde har langvarige blomster og er perfekte til visning

Dekorative georginer har meget imponerende fuldt dobbelte blomsterhoveder og flade kronblade. Dekorative georginer har tæt pakket blomsterhoved, der ikke viser nogen disk.

Pompon Dahlias er meget populære blandt Dahlia-samlere

Pompon Dahlia har fascinerende indviklede blomster, deres smukke dobbeltblomster er sfæriske med kronblade, der er buet bagud og danner tæt pakket klynger. Pompon Dahlia dyrkes bredt til udstillingsformål.

For at opnå de bedste resultater skal du plante Pompon Dahlia på et beskyttet sted, hvis deres lange stængler muligvis skal stakes. Løft Pompon Dahlia knolde lige efter de første frost, og opbevar dem et køligt, frostfrit, tørt sted over vinteren.

Enkeltblomstrende georginer har ret små blomster, der ikke er større end 10 cm på tværs

Enkeltblomstrende Topmix Dahliaer plantes bedst i grupper til masser af smukke, langvarige blomster, de har normalt en enkelt række kronblade omkring en central skive, der består af små blomster, deres kronblade er jævnt fordelt.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®