Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Hortensia

En hortensia kan ikke gå glip af, hvis du vil skabe den ægte muntre have. Hortensia kommer i alle former og størrelser, og du kan vælge fra en hortensia arborescens til en hortensia macrophylla. Ønsker du en paniculata hortensia, har vi mange varianter. Vi sælger hortensia direkte fra avleren, altid super friske!

Filtrer

Hortensia-buske tilføjer nåde, statur og dybde til blandede grænser

Philibert Commerson opdagede hortensia i Kina i løbet af 1767! Siden da er der skabt mange forskellige sorter. Hortensiaer som en sur jord for de bedste resultater, så påfør rigeligt med tørv indeholdende kompost under plantning. Når du dyrker hortensia, kan det være en god idé at teste jordens pH, så du er sikker på, hvilken blomsterfarve der kommer frem. I jord med en pH større end 7,0 vil hortensia være lyserød; i jord med en pH mindre end 7,0, vil blomsterne være blå.

Der findes forskellige hortensiaer, såsom Hydrangeas paniculata typer, Hydrangeas macrophylla typer, Hydrangea serrata, Hydrangea sargentiana og Hydrangeas aspera typer.

Sådan plejer du hortensia

Hortensiaens blomst fra forsommeren til den første frost og har en kompakt vækst bortset fra sorten Annabelle, der vokser op til 1,5 mtr i en sæson.
hortensia kræver en fugtig, fastholdende jord, der er beriget med organisk materiale. Vælg en beskyttet position mod en mur eller under et træ, men undgå hegn. Tilsæt tørv på plantningstidspunktet og vand godt. Beskyt mod svær frost om vinteren. Fjern ikke døde blomsterhoveder - lad dem være igennem vinteren, da de hjælper med at beskytte planten mod frost. Skær ned om foråret ved at fjerne døde eller syge grene ned til den første sunde knopp. I foråret fodrer etablerede planter med en gødning og påfør et tykt lag barkflis til beskyttelse af rødderne.

Sådan beskæres hortensiaen

De fleste macrophylla og serrata arter trives på gammelt træ eller stjæler, der er vokset sidste år. Hvis du skærer disse arter tilbage om foråret, skærer du også alle blomsterne ud. Hvis stærk beskæring ikke er nødvendig, kan du bedre beskære en tredjedel af grenene til 20 til 30 cm over jorden hvert år, de andre grene giver derefter nok blomster. Fordi knopperne til disse arter dannes tidligt om foråret, er de følsomme over for natfrost. De gamle blomster kan derfor bedst efterlades indtil begyndelsen af marts, for det giver en vis beskyttelse.

Hortensiaer, der blomstrer på nyt træ, er paniculata og arborescens. Disse kan beskæres tilbage til ca. 30 cm hvert år. De vender stærkt tilbage hvert år med den rigtige befrugtning. Især arborescensarterne som Annabelle giver så store blomster, at det undertiden er ønskeligt med støtte, da ellers kan stilkene (især efter regn eller stærk vind) kollapse under vægten. Vi har de rigtige plantestøtter på lager til dette. Disse grønne understøtninger vises ikke eller næppe igen i løbet af tiden. Hydrangea Annabelle strong er en ny variant med en stærkere stilk, der ikke virker, og der er også en lyserød variant kendt, Invincibelle Spirit.

Køb alle dine haveplanter hos Plantazon

Du kan købe hortensia hurtigt og nemt i dit online havecenter. Betal dine hortensiaer let bagefter og ikke gode penge tilbage. Stort udvalg af Hortensias at vælge imellem direkte fra børnehaven.

På alle vores Hortensia-buske får du standardblomstringsgaranti, hvis du ikke er tilfreds, får du nye planter eller dine penge tilbage. Så du kan bestille med ro i sindet. Vi har de bedste buske.

Se også på vores andre buske. Såsom den meget populære rhododendron, sommerfuglbuske budleja og hibiscus.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®