Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Damplanter

Filtrer
Vis som Liste Gitter

6 varer

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

6 varer

Stigende orden

Opret en oase i din have eller på din gårdhave

Der er intet som lyden af vand, der tilføjer en følelse af ro til dine udendørs rum. Selv det mindste rum er nok til at rumme en lille beholder med miniaturevandplanter som Nymphaea åkander.

Vand havearbejde generelt

Vandplanter: Plant disse i humusberiget jord i rummelige plantehuller. Bland den berigede jord med sand eller fint grus, så vandet kan løbe godt ud (de kan lide fugtige, men ikke våde fødder. Position skal altid være solrig til halvskygge. Flerårig anemone Horine Jorbert tåler skygge. Gød med lidt organisk gødning efter plantning og i juni nogle 12 + 10 + 18 gødningsforbindelser.


Lavvandede planter: Plant disse i kurve i en blanding af 2/4 kompost - ¼ sand og ¼ ler eller en standardfærdig kompost specielt til dammen. Pas på, at planterne bare kigger over overfladen af jorden. Anbring et lag fin hvid grus eller grus oven på jorden efter plantning for at sikre, at kurven ikke flyder væk. Generelt solrig til halvskyggelig position. Opdel vandet Iris hvert tredje år ved at skære rødderne op og genplant de mest kraftfulde unge.

Mellemliggende dybdeplanter: Plant disse i kurve i en blanding af 2/4 kompost - ¼ sand og ¼ ler eller en standardfærdig damekompost. Pas på, at planterne bare kigger over overfladen af jorden. Placer et lag fin hvid grus eller grus oven på jorden efter plantning for at sikre, at kurven ikke flyder væk. Plant Pickerel Rush mere til siden af dammen og Dwarf Water Lilies lidt væk fra siden. Placer kurvene i vandet temmelig forsigtigt, så de ikke vælter, ellers skal du starte forfra igen. Placer kurven på en flad spade, og sænk spaden ned i dammen, hold den så flad som muligt, indtil kurven glider af spaden på den ønskede placering.

Dyb sektion: Plant som mellemliggende planter, men brug større kurve til dybt vand Nymphea. Pas på tilstrækkelig vægt ovenpå (grus) for at undgå, at kurven flyder.

Sådan holder du alger i skak: Ret simpelt; overfød ikke dammen. Foder kun fiskene en gang om ugen, de skal finde mad i en sund dam.
Tip: (lad dam slå sig ned og planter vokse i 10 uger, inden du sætter fisk derinde). Hvis alger vokser til grønne skyer, kan du administrere en flaske almindelig eddike til damens vand. Test det først ved at sprøjte lidt eddike på en flydende algersky, og du vil se, at den dræber den. Vær forsigtig med åkande løv, de kan ikke lide at have eddike på deres blade, da det brænder dem. Det er en billig, men effektiv metode, du skal teste, hvor meget du skal anvende til din dam. (Generelt fungerer 1 liter flaske til 6000 liter damvand).

Sådan plantes vandliljer

Plantning og pleje af åkander:
Du har brug for at plante vandLiljer følgende: vandliljekompost, vandplante Kurv til vand Liljer, grus og gamle aviser

Placer avisen dobbelt lagdelt i kurven, der dækker bunden og siderne af kurven. Fyld kurven i 2/3 med en blanding af pottekompost og ler 1/3 ler 2/3 pottekompost. Plant vandliljeknollen i komposten, så knoldens øje er over kurvens overflade, fyld op med den resterende kompostblanding, og dæk med et dobbelt lag avis, når du har vandet kurven med sin kompostbrønd.

Sæt et par skovlgrus oven på avislaget, pas på, at knoldens spire kigger ud og ud over alt dette. Det vil hjælpe, hvis du laver et håndtag af ledning, så du kan nedsænke den baskede let og i en lige linje, ellers er det måske toplet, og alt arbejdet er taljeret. Placer kurven i sin endelige position i to faser, den ene: nedsænk den i lavt vand, indtil du ser løvet sprænge, end to: nedsænk det i dets endelige position (dybere). Dette hjælper den unge plante med at vokse til toppen i etaper.

Trim rødder tilbage, når løv af vandLiljer vokser oven på hinanden, tag kurv ud og trimm rødder og knolde tilbage - genplant dejlige sunde knolde og giv resten væk til en ven, gør det tidlige forår, når du ser noget under vand . Gør det hurtigt, og tildæk planterne, mens de er over overfladen, så de ikke bliver hældet af solen.

Gødning: Placer nogle gødningstabletter i hver kurv, de fodrer kurven hele sæsonen, og brug en tablet pr. 2 liter indhold.

Andre interessante oplysninger om åkander: Dværgtyperne (Nymphea pygmea) tilhører de såkaldte Mariacea-hybrider. Opkaldt efter Mons. Joseph Latour-Marielac. Denne franske Grouwer af vandliljer var i slutningen af det 19. år. århundrede den eneste, der vidste, hvordan man krydser vandliljer imellem hinanden. Han rejste en række vigtige sorter, især dværgarter. Hans sorter er præget af røde pletter og striber i løvet. Hans sorter er indtil i dag en vigtig gruppe. Han tog kunsten at krydse vandløb med sig i sin grav, da han ikke stolede på nogen med sine færdigheder. Det tog andre et par årtier at genopfinde måden at gøre det på. En af de mest kendte Mariacea-hybrider er var. Pygmea Helvola. Det vil vokse selv i spande og pander med kun 10-20 cm vand. Dette gør det muligt at have en vandlilje selv på din gårdhave eller altan.

Åkander efter type

Vi har i vores sortiment forskellige vandliljer: Vi har tre forskellige grupper:
den store blomstrende Nymphaea,
den lille blomstrende dværg Nymphaea
den tropiske Nymphaea
Den store blomstrende Nymphaea skal dyrkes i damme med en dybde på 60 cm og derover og en tilgængelig overflade på mindst 2 x 2 mtr. Den lille dværg Nymphaea kan dyrkes i en dam på 1 x 1 mtr og en dybde på 20 - 40 cm. Triopical Nymphaea som Blue King kan også dyrkes i vores klima i varm solrig damdybde op til 50 cm og skal tages ud før vinteren og opbevares fugtig, men fri for frost

Dværg nymphaea er også meget velegnet til at blive plantet i kar til Patio-pyntedisplay.

Dam om vinteren

Sørg for, at din dam regelmæssigt renses for blade og andet snavs i løbet af efteråret og vinteren, da dette forhindrer sygdom i at skade din fisk. Hvis du har fisk i din dam, er det en god ide at flyde en kugle på den, da dette forhindrer hele dammen i at fryse og sulte din fisk af ilt, det vil også forhindre ophobning af gas, som kan dræbe eller skade din fisk .

Hold øje med vandstanden i din dam, da alvorlig frost kan skade damforinger og strukturer.

Gå ikke på isen eller hamr den åben med kraft, vibrationer (stødbølger) kan dræbe din fisk.

Det er et godt tidspunkt at bestille dine vandliljer til levering fra februar til marts, især dværgen (pygmea-typerne) er gode, da de klarer sig godt på lavt vand og endda i spande (min. Dybde 15-20 cm).

Køb damplanter online på Plantazon

At købe planter online er sikkert og nemt hos Plantazon. Online havecenter for munter have sjov. Nem bestilling af alle planter og hurtig levering. Betal let og ikke gode penge tilbage. Stort udvalg af premium lager i huset at vælge imellem.

Med alle vores planter får du vokse og blomstre forsikring, hvis du ikke er tilfreds får du nye eller dine penge tilbage. Du kan bestille uden bekymring. Vi har den bedste kvalitet. Du kan også befrugte dine planter med ekstra lækker plantemad.

Andre populære planter, du måske kan lide, er Bonsai-træer og blomsterløg. Se også vores have Stauder og buske.
Vi har også et stort udvalg af kageplanter for en vidunderlig grøn stemning i dit interiør.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®