Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Frøsæt

Filtrer
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Vores frøpakker komplet med detaljerede dyrkningsinstruktioner

Det bedste tidspunkt at starte plæner fra frø tidligt på efteråret, når jorden stadig er varm fra sommeren og mindre konkurrence fra ukrudt. Hvis du går glip af muligheden for at så om efteråret, så prøv midt på foråret, men kun når du kan give det nye græs rigeligt med vand. Når jorden var klargjort, er den hurtig og nem at så.

Grav området groft for at løsne det og fjerne eksisterende planter, især flerårige ukrudt. Rake området for at skabe en fin overflade, fjern større sten, rødder eller andet snavs, mens du går.

Vi leverer det selvreparerende græsfrø, det begynder at reparere det selv ved at sprede det ca. 6 måneder efter spiring.

Hvordan man forbereder sig på en ny græsplæne, og hvordan man så en ny græsplæne

Vend din jordbund, riv den grundigt, og tag sten eller klumper ud.

Gød jorden med en organisk gødning (dvs. tørret ko-gødning), og riv den gennem matjorden. Hvis du har en lerjord type jord, skal du forbedre toppen ved at sprede noget kompost og rive dette gennem matjorden sammen med gødningen.

Sprøjt jordjorden for at fugte den. Så græsfrøet i et dobbelt mønster (op og ned, top til bund og venstre mod højre). Det er lettere at sprede frøet jævnt, hvis du blander det med noget fint tørt sand (fugleburssand!). Efter såning skal du rive overfladen meget forsigtigt og derefter trykke på jordjorden med et stykke boarding, der fanger frøene ned i det øverste lag. Når plænen er spiret, skal du give den en meget let gødning. Klip kun, når plænen er helt grøn. Klip forsigtigt med plæneklipperen indstillet til 2,5 cm (1 tomme).

Forbedre din græsplæne

En velplejet græsplæne er enhver gartners spejl. Det kræver en god grundlæggende opsætning og regelmæssig pleje, men hader for meget gødning, for meget vand og til at blive skåret for lavt.
Hvis din græsplæne bliver beskadiget, kan du klippe det dårlige plaster ud og erstatte det med et mindre synligt godt plaster fra et andet sted, så så noget nyt græsfrø på det beskadigede plaster.

For en sund græsplæne er det vigtigt at have god dræning og beluftning. Hvis din græsplæne går eller spilles regelmæssigt, kan jorden blive meget kompakt og forhindre rødderne i at få det krævede ilt til at vokse og absorbere næringsstoffer og vand. Luftning bryder jordoverfladen ved at stikke huller ned i jorden. Hvis din jord er ler, anbefales det at lufte to gange om året. Hvis du har sandjord, skal du lufte en gang om året. Undgå beluftning, når ukrudtsfrø er udbredt. For at gøre tingene nemmere skal græsplæner vandes grundigt et par dage før beluftning, beluftning kan enten udføres af en maskine, der er lejet fra et havecenter, eller du kan bare gøre det med en havegaffel (stick det ind i plænen og lette det frem og tilbage). Du kan anvende gødning og tilsætning af græsplæne Frø efter beluftning om nødvendigt.

Hvis du er imod at bruge kemikalier i din have, kan du bruge en tusindfryd, men den bedste måde at dræbe ukrudt på og samtidig fodre din græsplæne er at blande ukrudtsdræber og en gødningsdressing sammen og anvende det på din græsplæne. Prøv at udjævne det så meget som muligt. Moss vil fortsætte med at dukke op igen, medmindre det bliver behandlet. Rens først mosen, og fra dit lokale havecenter kan du købe en mosdræber; anvende dette på nye mosskud.

Du kan gøre din græsplæne mere interessant og smuk ved at naturalisere nogle pærer igennem den. Dette gøres bedst i områder med groft græs, som du gerne vil vokse vildt om foråret (se 'Naturalisering af forårsløg i din græsplæne' Kategori pære tip).

Ukrudtsmordere

Der er mange forskellige ukrudts- og græsdræbere, der bruges til forskellige formål. Så tag dig tid til at læse etiketten eller spørg i butikken, og fortæl dem præcis, hvad du har brug for det til. Nogle er specielt designet til haver, mens andre måske er mere velegnede til græsplæner. For at reducere og modvirke ukrudt er et tip at anvende en god forsyning med barkflis omkring dine planter hver vinter.

Hvis du bruger et ikke-selektivt ukrudtsmiddel med bredt blad, såsom Roundup eller Finale, vil alle grønne planter blive dræbt, inklusive græsset. Så du skal være ekstra omhyggelig med at anvende den på de specifikke områder og ikke over planterne, da det nogensinde rører ved det vil dræbe, så hvis du kan sprøjte ukrudt uden at sprøjte på dine foretrukne planter.

Jordvirkende eller resterende ukrudtsdrivere forgifter jorden og dræber planter inden for det behandlede område. Jordvirkende ukrudtsdæmpere reducerer frøspiring samt forårsager fotosyntese (bakterier) i jorden. Nogle af disse ukrudtsdræbere forbliver i jorden i flere måneder eller endda år. Disse typer ukrudtsdæmpere er bedst egnede til områder, der bruges langs stier eller mellem belægninger og ikke i haven med andre planter.

Systemiske ukrudtsdræbende optages af løvet og føres derefter til resten af planten ned til dets rødder. Med denne type ukrudtsdræber kan det tage op til to uger, før planterne er fuldstændigt udryddet. Disse kan også anvendes på bestemte planter uden at beskadige andre, der er i nærheden. Da kun systemiske ukrudtsmidler påvirker plantematerialet, bør jorden være egnet til andre plantager.

Citronsaft siges også at være yderst effektiv til at dræbe ukrudt af alle typer, og det nedbrydes meget hurtigt. Ligesom de eddike-baserede produkter er de mest effektive, når de bruges på tør jord på varme dage.

Pæn hvid eddike er god som et jordvenligt ukrudtsmiddel med bredt blad. Men kun til anvendelse på solrige dage. Syren nedbrydes let i vand og nedsætter jordens pH og får ukrudtet til at dø af, men inden for 48 timer er pH-balancen tilbage til sin oprindelige tilstand. Husk, at almindelig køkkeneddike kun indeholder 5 procent eddikesyre, som ikke kontrollerer ukrudt, men eddike-koncentrater på 20 procent eddikesyre er faktisk meget effektive herbicider.

Ukrudtsdræbere, der inkluderer glyphosat - er sandsynligvis det mindste af ondt med hensyn til populære herbicider. Solgt under hundreder af forskellige mærker, glyphosat antages at bryde meget hurtigt.Det kan tage op til 7 dage efter påføring, før ukrudtet begynder at blive brunt, især hvis det er stort. Glyphosat skal påføres, når der ikke er risiko for regn inden for 6 timer efter påføring.

Uanset hvad du vælger, skal du altid følge anvisningerne og anvende dem sikkert og sparsomt.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®