Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Pæon

Filtrer
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 53

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

Varer 1-48 af 53

Stigende orden

Pæon- eller Paeony-planter er en favorit blandt blomsterhandlere

Pæoner laver fremragende afskårne blomster med deres dristige dekorative blade og prangende, langvarige blomster.

Opret en fantastisk skærm med slående pæoner!

Vælg mellem vores mange forskellige duftende og ikke-duftende pæoner eller pæoner, der er tilgængelige online, 100% garanteret!

Pæon eller Paeonia er en slægt af urteagtige stauder eller buske. Urteholdige pæoner dør helt tilbage om vinteren og vokser igen om foråret, når vejret varmes op igen, mens en træpæon bare mister deres blade om vinteren og bevarer deres træagtige stængler.

Blomstrende sene forår og tidlige sommer Peonies vil skabe en fantastisk skærm i din grænse, der øges i skønhed år efter år.

De prangende blomster af pæoner skaber en slående effekt i en blandet kant eller nær indgangen til dit hjem. Plant dem solrigt og sørg for at vælge det rigtige sted, da pæoner ikke kan lide at blive flyttet eller genplantet. Nogle pæoner kan vokse på samme sted i årtier, de er blandt de længstlevende stauder.

Sådan plejer du tuberøse pioner

De har brug for to til tre år for at blive fuldt etablerede. Blomsterne er fremragende afskårne blomster, og deres løv er også meget dekorativt. Pas på ikke at plante dem for tæt sammen, da overbelægning reducerer luftcirkulationen, hvilket resulterer i sygdomme (plads ca. 3 fod fra hinanden). Hvis du allerede har plantet dem tæt sammen, skal du holde løvet beskåret, så de ikke rører hinanden.

Øjnene (små rødfarvede knopper) på pæonrødderne bør ikke være mere end 3-5 cm under jordoverfladen, hvis de plantes for dybt, blomstrer de muligvis ikke. Sug rødderne natten over inden plantning og plant dem i godt drænet jord. Støt dine planter ved hjælp af indsatser, da de dobbeltblomstrende sorter kan før være temmelig tunge. For at forlænge deres blomstringsperiode skal du plante nogle tidlige og nogle sentblomstrende sorter.

Dyrk ikke pæoner i potter, da de har et stort rodsystem, der er for stort til i en pot. Mulch i februar eller marts med kaliumrig træaske for at øge blomsterproduktionen i dårlig jord. I god jord er dette ikke vigtigt. Vand dem ikke om foråret, medmindre det er meget tørt, og hvis du vil have rigtig store sunde blomster, skal du afknytte sideskuddene med en kniv i det sene forår.

Pæoner er med rimelighed skadedyrsfrie, men de engang lider af botrytis blight en svampesygdom, denne sygdom vil få hele planten til at henfalde, fjernelse af alle inficerede dele af planten er afgørende for at holde sygdommen under kontrol. Om efteråret skæres planterne ned til jorden og brænder det løv, der er fjernet, dette hjælper med at forhindre infektion og holder plantens svamp fri.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®