Plant direkte fra avleren
100 % vækstgaranti
Inden for fra 49,95 kr. derhjemme
Ikke godt, pengene tilbage garanti

Siberica - Sibirisk Iris

Du kan kende den sibiriske iris på dens noget mindre blomster med aftegninger og smalle, lysende grønne blade. Iris plantes i fuld sol. De kommer tilbage hver sommer. Det er en fremragende snitblomst.

Filtrer
Vis som Liste Gitter

48 varer

Stigende orden
Vis som Liste Gitter

48 varer

Stigende orden

Vi leverer skægfri Iris Rhizomes af høj kvalitet

Leveres direkte fra børnehaven for at opnå de bedste resultater og 100% garanti.

Iris sibrica eller Siberian Flag er populær på grund af dets evne til at trives under en lang række forhold. Siberian Iris er perfekt til dyrkning i grænser eller langs siden af en dam. De kan lide at have godt drænet fugtretetiv jord med højt kompostindhold.

Siberian Irises elegant løv er græslignende og blomster blomstrer på høje stængler om sommeren. De er hårdføre planter og meget tilpasningsdygtige, de tåler de fleste forhold, når de først er etableret.

Omsorg for sibiriske iris

Disse statueske stauder giver interesse året rundt, de har fantastiske eksotiske blomster om sommeren såvel som græsklædte blade, der bliver smukke rødbrune om efteråret, og deres Seedpods ser dejlige ud i blomsterarrangementer.

Plante Iris sibirica i en åben solrig position med god dræning, de drager fordel af mindst 6 timers sollys dagligt. Plant jordstænglerne i en god blanding af pottekompost og sand, jordstænglen skal dækkes, hvor du faktisk kan se toppen af, da den skal udsættes for sollys, rødderne skal begraves under jorden. For at opnå dette graver du et hul på 26 cm i diameter og 10 cm dybt, og hæver derefter en lille bunke jord. Placer rhizomet oven på denne bunke med rødderne spredt ud over jorden, udfyld derefter hullet og dæk rødderne, og lad toppen af rhizomet være let udsat.

Hold dem godt vandede i de første 6-8 uger efter plantning. Blomstring kan tage en ekstra sæson, da de har brug for at blive afgjort.

Påfør organisk gødning og et tyndt lag kompost omkring bunden af planter hvert forår og igen, når blomsterne er væk. For at tilskynde til en anden blomstring skal du skære blomsterstænglerne tæt på jorden, efter at bladene er blevet gule.

Sibiriske irisklumper kan vokse uforstyrret i årevis, og det er nødvendigt at opdele det, når enten klumperne bliver overfyldte, eller når kraften aftager og blomsterne bliver mindre. Opdel planterne (med en skarp kniv eller spade må du ikke knække eller rive dem) omkring hvert tredje år i det tidlige efterår og genplant straks. De klarer sig godt i grænser, men også langs en dam som en vandplante.

©2024 Bulbs Direct B.V. - Fotografering ©Plantazon®